MIN LILLE HUND MESTER

Min lille hund Mester serien kan ses her:

Teaterstykket, som instrueres af Camille Sieling Langdal, spiller på Det lille teater fra d. 10. feb – 14. april 2024.

Thomas elsker fred og ro. Men en dag står der en lille hund foran hans dør, som har tænkt sig at flytte ind hos ham. Den hedder Mester, og inden længe har den vendt op og ned på Thomas’ fredelige liv. Mester har det med at bestemme alting, kræve frikadeller, plads i sofaen og – ikke mindst – at stille spørgsmålstegn ved alt hvad Thomas gør. Men den elsker også når Thomas fortæller en god historie. Når de er sammen, kan Mester tale, og Thomas bliver rigtig glad for sin lille særlige ven og samtalepartner, for selvom den er meget fræk er den også meget sød – og helt sin egen.

Da Thomas bliver gift med Bibi, flytter hun også ind sammen med sin kat Pimme. Mester synes godt om Bibi, men katten lader han som om han ikke har lagt mærke til. I hvert fald ikke i begyndelsen.

Serien er bygget over Thomas Windings bøger om hunden Mester og er produceret af Toolbox Film og JA Film i 2019.

Gennem enkle finurlige historier med humor, varme og underfundighed, får Mester Thomas – og os – til at se verden med hundeøjne og undre os over menneske- og hundelivets små og store spørgsmål.

Se musikvideoen med Jan Rørdams vidunderllige Mester sang her, med Thomas og Alberte Winding:


Mester flytter ind
Thomas elsker fred og ro. Men en dag er der en lille hund der banker på hans dør. Den vil gerne bo hos ham, og den synes ikke at det er noget problem at Thomas ikke har tid til at passe en hund. For den har masser af tid, og så kan den jo passe på ham. Inden længe er der blevet vendt op og ned på hans liv.

Et hundeliv
Thomas er blevet rigtig glad for sin lille hund Mester. Men han har svært ved at styre den, og den gør egentlig mest som det passer den. Thomas forsøger at opdrage den til at opføre sig som en almindelig hund. Men når alt kommer til alt er han alligevel ret glad for, at Mester ikke er helt som andre hunde.


Aben og skildpadden
Mester slæber mudder med ind i stuen og ryster sig på Thomas fordi han ikke har tid til at gå med ud og lege. Thomas fortæller ham en dyrehistorie om en abe der er tarvelig mod en skildpadde, og om at man ikke får noget ud af at gøre gengæld. Mester synes historien handler om mennesker og slet ikke om dyr.

En ven på besøg
Thomas dækker op til 3, for hans gamle ven kommer på besøg. Han glæder sig til at vise sin ven at han har fået en hund der kan tale. Men Mester gider ikke lege cirkushund, og han opfører sig som en helt almindelig hund hele aftenen. Alligevel lykkes det ham at få lov til at spise med ved bordet.

Katteballade
Thomas er blevet gift. Hans kone Bibi forkæler Mester, og han synes at hun har god forstand på hunde. Det eneste problem er hendes kat, Pimme. Mester er noget chokeret over at skulle bo under samme tag som en kat, og synes at han må vise hvem der bestemmer. Det viser sig dog at være en fordel at lære lidt kattesprog.

Mester er forelsket
Mester ligger og hyler I sin kurv, og vil ikke røre det fad med frikadeller som Thomas tilbyder ham. Mester er forelsket, og kan kun tænke på den hunhund hvis duft kalder på ham. Thomas’ kone er heller ikke hjemme, så Mester og Thomas må begge lide og længes efter deres elskede. Sådan er det med kærligheden.


Mesters hvalpe
En sur mand ringer på døren, og afleverer en papkasse med tre små søde hundehvalpe, som ligner Mester på en prik. Mester er verdens heldigste hund – han er blevet far! Thomas og Bibi må styrte rundt for at holde styr på de små mini-mestre, mens Mester selv tager en lur på sofaen.

Mester som kat
Thomas prøver at reparere hullerne i sit hus, og drømmer om at kunne starte et nyt liv. Mester bliver nysgerrig – hvordan ville et nyt liv som kat se ud? Ovre hos kattedamen Fru. Horn på den anden side af gaden, får kattene frikadeller hver dag. Mester låner noget af Bibis strikkegarn og klæder sig ud som kat. Så prøver han lykken hos Fru. Horn.

Den forsigtige mand
Om foråret gør Thomas og Bibi hovedrent og flytter rundt på møblerne. Det er godt med lidt forandring! Mester kan ikke lide det. Så fortæller Thomas ham eventyret om ”Den forsigtige mand”. Da manden dør og kommer i himlen, skal han vælge mellem to døre. Bag den ene er alting som det plejer, bag den anden sker der hele tiden noget nyt.

Dagens helt
Det er vinter, og Thomas og Mester går tur ved søen. Pludselig ser de en lille hund der er ved at drukne i det kolde vand. Thomas redder den op og tager den med hjem så den kan få varmen, men Mester er meget utilfreds: den fremmede hund lugter, og man kan heller ikke forstå hvad den siger. Så han bliver tilbage ved søen. Men inden længe sker der noget, som gør Mester til dagens helt.