Animationsserien er produceret af Toolbox Film i co-produktion med JA Film, støttet af Det danske Filminstitut, Den vestdanske filmpulje, Nordisk film & TV fond i samarbejde med DR TV, SVT, NRK, YLE, og RUV.
Idé og instruktion: Maria Mac Dalland / Manuskript: Maria Mac Dalland og Morten Kaufmann / Karakterdesign: Edda Hrönn / Baggrundsdesign og Props: Sofie Louise Dam / Storyboard: Rasmus Brinck og Pedro Ivo Carvalho / Lead Animator: Ingeborg Dena Faber / Animators: Mie Frank Yding Pedersen, Stine Harboe Dalsgaard, Pedro Ivo Carvalho, Rasmus Brinck og Edith Aarestrup Bach / Musik: Sille Grønberg og Palle Windfeldt / Lyddesign: Mark Norup / Compositing: Maria Mac Dalland og Sabrina Macarena Macho / Producer: Morten Kaufmann / Lineproducer: Lise Uldbjerg Jørgensen / Produktionsleder: Julie R. Peitersen
I serien møder vi Lille Tut, hendes kat Gato og deres lille nisseven, som bor i et lille musehul i hjørnet af Lille Tuts værelse. Nissen kan nissemagi og tryller Lille Tut og Gato små, så de kan være i dens lille økolokopter, som er lavet af en valnød. Med nissmagi kan tiden også sættes på pause, og så flyver de tre venner ud på eventyr i naturens verden. De møder både dyr, planter og nogle af Nissens mange slægtninge, for den er nemlig i familie med alfer og feer og andre små hjælpeånder. Der er altid noget de tre venner kan hjælpe med og Lille Tut elsker at hjælpe!
De 3 venner oplever ting, som gør én glad for at bo på planeten jorden. Serien inviterer sine små seere til at blive nysgerrige på naturens magiske verden, altid på en tryg, glad og favnende måde.
Designet til Lille Tut karaktererne er skabt af Edda Hrönn, og Sofie Louise Dam har malet de flotte baggrunde.
Musikerne og komponisterne Palle Windfeldt og Sille Grønberg har lavet musikken og sangene, som spiller en stor rolle i Lille tut universet. Sille og Palle har skabt et dejligt Lille Tut album, som ligger her på Spotify
Historierne kommer også som bogserie fra forlaget Carlsen, foreløbig er 4 titler udkommet. Se omtale her
Compositing og artwork ”Tove i stykker” – Animationsdokumentar om Tove Ditlevsen, instrueret af Sami Saif og Peter Lopes. Produceret af Tolbox Film 2020.
Teaterstykket, som instrueres af Camille Sieling Langdal, spiller på Det lille teater fra d. 10. feb – 14. april 2024.
Thomas elsker fred og ro. Men en dag står der en lille hund foran hans dør, som har tænkt sig at flytte ind hos ham. Den hedder Mester, og inden længe har den vendt op og ned på Thomas’ fredelige liv. Mester har det med at bestemme alting, kræve frikadeller, plads i sofaen og – ikke mindst – at stille spørgsmålstegn ved alt hvad Thomas gør. Men den elsker også når Thomas fortæller en god historie. Når de er sammen, kan Mester tale, og Thomas bliver rigtig glad for sin lille særlige ven og samtalepartner, for selvom den er meget fræk er den også meget sød – og helt sin egen.
Da Thomas bliver gift med Bibi, flytter hun også ind sammen med sin kat Pimme. Mester synes godt om Bibi, men katten lader han som om han ikke har lagt mærke til. I hvert fald ikke i begyndelsen.
Serien er bygget over Thomas Windings bøger om hunden Mester og er produceret af Toolbox Film og JA Film i 2019.
Gennem enkle finurlige historier med humor, varme og underfundighed, får Mester Thomas – og os – til at se verden med hundeøjne og undre os over menneske- og hundelivets små og store spørgsmål.
Se musikvideoen med Jan Rørdams vidunderllige Mester sang her, med Thomas og Alberte Winding:
Mester flytter ind
Thomas elsker fred og ro. Men en dag er der en lille hund der banker på hans dør. Den vil gerne bo hos ham, og den synes ikke at det er noget problem at Thomas ikke har tid til at passe en hund. For den har masser af tid, og så kan den jo passe på ham. Inden længe er der blevet vendt op og ned på hans liv.
Et hundeliv
Thomas er blevet rigtig glad for sin lille hund Mester. Men han har svært ved at styre den, og den gør egentlig mest som det passer den. Thomas forsøger at opdrage den til at opføre sig som en almindelig hund. Men når alt kommer til alt er han alligevel ret glad for, at Mester ikke er helt som andre hunde.
Aben og skildpadden
Mester slæber mudder med ind i stuen og ryster sig på Thomas fordi han ikke har tid til at gå med ud og lege. Thomas fortæller ham en dyrehistorie om en abe der er tarvelig mod en skildpadde, og om at man ikke får noget ud af at gøre gengæld. Mester synes historien handler om mennesker og slet ikke om dyr.
En ven på besøg
Thomas dækker op til 3, for hans gamle ven kommer på besøg. Han glæder sig til at vise sin ven at han har fået en hund der kan tale. Men Mester gider ikke lege cirkushund, og han opfører sig som en helt almindelig hund hele aftenen. Alligevel lykkes det ham at få lov til at spise med ved bordet.
Katteballade
Thomas er blevet gift. Hans kone Bibi forkæler Mester, og han synes at hun har god forstand på hunde. Det eneste problem er hendes kat, Pimme. Mester er noget chokeret over at skulle bo under samme tag som en kat, og synes at han må vise hvem der bestemmer. Det viser sig dog at være en fordel at lære lidt kattesprog.
Mester er forelsket
Mester ligger og hyler I sin kurv, og vil ikke røre det fad med frikadeller som Thomas tilbyder ham. Mester er forelsket, og kan kun tænke på den hunhund hvis duft kalder på ham. Thomas’ kone er heller ikke hjemme, så Mester og Thomas må begge lide og længes efter deres elskede. Sådan er det med kærligheden.
Mesters hvalpe
En sur mand ringer på døren, og afleverer en papkasse med tre små søde hundehvalpe, som ligner Mester på en prik. Mester er verdens heldigste hund – han er blevet far! Thomas og Bibi må styrte rundt for at holde styr på de små mini-mestre, mens Mester selv tager en lur på sofaen.
Mester som kat
Thomas prøver at reparere hullerne i sit hus, og drømmer om at kunne starte et nyt liv. Mester bliver nysgerrig – hvordan ville et nyt liv som kat se ud? Ovre hos kattedamen Fru. Horn på den anden side af gaden, får kattene frikadeller hver dag. Mester låner noget af Bibis strikkegarn og klæder sig ud som kat. Så prøver han lykken hos Fru. Horn.
Den forsigtige mand
Om foråret gør Thomas og Bibi hovedrent og flytter rundt på møblerne. Det er godt med lidt forandring! Mester kan ikke lide det. Så fortæller Thomas ham eventyret om ”Den forsigtige mand”. Da manden dør og kommer i himlen, skal han vælge mellem to døre. Bag den ene er alting som det plejer, bag den anden sker der hele tiden noget nyt.
Dagens helt
Det er vinter, og Thomas og Mester går tur ved søen. Pludselig ser de en lille hund der er ved at drukne i det kolde vand. Thomas redder den op og tager den med hjem så den kan få varmen, men Mester er meget utilfreds: den fremmede hund lugter, og man kan heller ikke forstå hvad den siger. Så han bliver tilbage ved søen. Men inden længe sker der noget, som gør Mester til dagens helt.
Animation – ”Dunkle stille” Filmisk animationsscenografi til koncertperformance over Georg Trakl (1887-1914)s digt , skabt i samarbejde med komponisten Kuno Kjærbye.
Opført bl.a. på Nordische filmtage 2019
Film klippet herunder er et uddrag af den film, som blev projiceret på forskellige flader i rummet omkring musikerne og publikum.
Her fra opførelsen I St. Petri Kirche I Lübeck.
Medvirkende:
Ninon Gloger: Klaver
Daniel Sorour: Cello
Jonathan Shapiro: Percussion
Produktion: Stine Reinhold – Stine C
Animation og compositing til film om radikalisering af unge.
En rekonstrueret fortælling om, hvordan grooming kan foregå. Produceret for Medierådet af Copenhagen Filmcompany 2018.
Svingfjer startede som en “meditationsguide for børn med besværlige forældre” – nogle små vidunderlige historier, skrevet af skuespiller og forfatter Mette Horn.
Sammen med Mette Horn og co-instruktør Malene Vilstrup, produktionsselskabet MadeByUs, filmproduktionsselskabet Toolbox Film og spilfirmaet Serious games, har vi udviklet og afprøvet ideer til Svingfjeruniverset, som vi håber kan foldes ud på flere forskellige platforme.
Svingfjer universet er bygget op omkring drengen Kåres verden. Kåre er et helt almindeligt barn med helt almindelige følelser.
Når man er et barn, kan helt almindelige følelser også pludselig blive ukendte og skræmmende og overvældende. Nogle gange har man bare lyst til at forsvinde, eller til, at nogen tager én i hånden.
Kåre har fundet ud af, at når han har det sådan, kan han somme tider se ting der er usynlige for travle mennesker. Når han er helt stille, ja, selv hvis han bare keder sig – måske særligt når han keder sig – får han besøg af en lille klodset fe, som viser ham, hvordan man kan rejse væk på ryggen af en tanke.
Feen ved, at det nu og da hjælper at børste svingfjerene og se det hele lidt fra oven. Hun viser Kåre, hvordan han hænger sammen med alting i verden, og hvordan selv de mindste og mest ubetydelige ting i virkeligheden er meget vigtige.
Projektet er støttet af Det danske filminstitut / Den tværmedielle ordning 2016
Compositing / grafisk design til faktasekvenser i filmen “I skyggen af en sygdom – en film om psykisk lidelse og om at være pårørende” af instruktør René Bo Hansen. Produceret i 2016.
Desuden enkelte supplerende animationer til filmserien “Victors bog” med samme tema, men med de pårørende børn som målgruppe. Se “Victors bog” her
Stopmotion animation og compositing til filmen “Vejen er lang”, som er den hidtil mest omfattende danske dokumentarfilm om Kvindebevægelsens historie med Mette Knudsen som fortæller og instruktør.
2016
Still going strong.
Dokumentarfilm til DR2 produceret af Fjernsynsforeningen i 2012. Cyrk har sammen med animator Maria Mac Dalland/Trafit film lavet intro og breakers til filmen.
Dårligt nyt fra Ghana.
TV-reportage med Brødrene Lund Madsens sendt på DR-TV 2014.
Af Krøgholt & Ko, intro animation af Cyrk Production, med Maria Mac Dalland.
Intro, animation og compositing/vfx på 8 børneprogrammer til DR Ramasjang, “Albert og Bedstefar”
Produceret af Bern Film 2015
Instruktion Steen Koerner og Emil Bernild Fernslev
Compositing og supplerende animation.
Den norske kunstner, Helene Kjeldsen, fortolker Nick Caves sang “Hallelujah” i sin kortfilm. Det er historien om en mand som kæmper med sine mørke sider og sit alkoholmisbrug. Ved at mikse dukkeanimationsfilm med realfilm, og skabe en scenografi inspireret af det 20 århundredes tyske ekspressionisme skaber instruktøren en dragende og unik stemning.
Produceret af Copenhagen Film Company 2015